Planinske destinacije postaju sve atraktivnije za sve one kojima je potreban kratak predah tokom vikenda, a žele da ga provedu u prirodi, daleko od urbanih naselja. Kada smo izvodili građevinski projekat kompleks „Jelena Anžujska“, nismo ni slutili da će doći do ovakvih okolnosti kada će biti ograničena mogućnost putovanja van naše zemlje, a da će domaći planinski turizam doživeti preokret i domaće destinacije u našoj zemlji postati atraktivne za veliki broj turista. Sve češće se okrećemo aktivnom turizmu, a planinska naselja su postava vrlo atraktivna vikend opcija.

U planinskom kompleksu „Jelena Anžujska“ se nalazi 18 stambenih objekata, a prilikom izgradnje su korišćeni prefabrikovani elementi što je olakšalo i ubrzalo proces izgradnje ovako kompleksnog projekta. Naše preduzeće je izvodilo i investiralo u izgradnju, ali i u svu neophodnu infrastrukturu potrebnu za funkcionisanje jednog takvog kompleksa, komunalnu infrastrukturu, put do same lokacije, vodovod i kanalizaciju.

 Potrudili smo se da uskladimo nivo kvaliteta po optimalnoj ceni, kako bi kupovinu takve vrste nekretnina učinili pristupačnim većem broju kupaca. Stanari u kompleksu su najčešće zaljubljenici u prirodu, porodice sa decom koje vole da svoje vreme provode u planinarenju kao i naši ljudi iz dijaspore koji su odlučili da svoje vreme provode baš na Zlatiboru. Arhitektonski smo želeli da naselje bude u modernom duhu, ali i da zadržimo planinski stil kako bi se što bolje uklopilo u ambijent. Kompleks je nazvan po kraljici Jeleni Anžujskoj, prvoj ženi ktitoru u srednjovekovnoj Srbiji.

 U izgradnji su korišćeni prefabrikovani dupli betonski zidovi, Omnia tavanice i prefabrikovani stepenišni krakovi. Više o prefabrikovanim betonskim elementima možete pročitati ovde. https://inobacka.com/omnia-ploce/