Naša kompanija je prošle godine postala novi vlasnik poslovne zgrade u Železničkoj 3, a trenutno se privodi kraju process adaptacije celokupne poslovne zgrade. Kako je objekat pod posebnom zaštitom spomenika kulture, tokom 2022 godine vršena je njegova restauracija u skladu sa konzervatorskim uslovima, kako bi se sačuvao njen istorijski značaj, ali i modernizovao unutrašnji prostor koji će primiti svoje prve zakupce već početkom naredne godine.

Ova trospratnica je prvobitno izgrađena za potrebe Narodne banke Srbije, odnosno njene filijale u Novom Sadu tokom treće decenije 20-tog veka. Njen stil projektovanja i izgradnje upućuje da je izvedena u odlikama akademizma što govori da su tadašnji investitor i autor projekta bili skloni tradiciji. Malo je poznato da je dugo vremena Železnička ulica vodila ka tadašnjoj železničkoj stanici koja se nalazila na mestu sadašnje Limanske pijace i da su u tadašnjoj Železničkoj ulici postojala čak 72 ugostiteljska objekta.

Objekat je lociran u samom centru grada, blizu svih važnih gradskih institucija. Nakon renoviranja, ovaj unikatan poslovni prostor će dočekati svoje prve zakupce poslovnog prostora. U ovom momentu su u toku radovi restauracije fasade, postavljanje instalacija, ugradnja modernog lifta kao i sancija staklene zelene bašte po čemu je ova zgrada i poznata. Dugogodišnji stanovnici ove zgrade su i dva stabla stara preko 70 godina. Osim toga, unutrašnje dvorište zgrade će krasiti zelene površine.

U ponudi za zakup su poslovni prostori na prizemlju, drugom I trećem spratu, više informacija možete dobiti na telefon 062 280 446 ili slanjem upita na prodaja@inobacka.com.