Nakon potpisivanja ugovora, radovi su počeli krajem novembra. U jednom delu objekta biće smešten dom učenika, a u drugom krilu opštinska uprava.

Od šestog januara 2023. godine radnici prethodnog izvođača radova nisu se pojavili na gradilištu nekadašnjeg hotela u Bačkoj Topoli. Zbog toga je 31. januara Dom kulture, rukovodilac projekta, predao zahtev za raskid ugovora. Pored poštovanja zakonske regulative i određenih rokova, došao je trenutak da se potpiše ugovor sa novim izvođačem radova, na osnovu koje se radovi na obnovi mogu nastaviti.

Timea Čipe, direktorica Doma kulture, Bačka Topola: „To je bio prvi put da je Dom kulture jednostrano raskinuo ugovor. Nakon toga se dugo ništa nije dešavalo, jer da bismo danas mogli da potpišemo ovaj ugovor, morali smo da ispoštujemo mnogo administrativnih i pravnih obaveza.“

backa topola hotel Panonija ugovor
backa topola hotel Panonija
backa topola hotel Panonija ugovor dogovor

Novi izvođač radova- Inobačka d.o.o, sa sedištem u Novom Sadu, ima rok od 480 dana da završi radove.

Imaćemo precizan plan rada, naša ekipa stiže da očisti gradilište, pripremi radove. Moći ćemo da procenimo tok čitavog projekta, i nadamo se da već prvi konkretni radovi mogu da počnu u najkraćem periodu.

Adrian Satmari, predsednik Opštine, Bačka Topola: „Realizacija ovog projekta će centru Bačke Topole dati jedan novi izgled, a u samom centru će u budućnosti stajati jedan moderan i reprezentativni objekat. U jednom delu zgrade funkcionisaće dom učenika, a u drugom opštinska uprava, pa će tako svi građani moći svoje administrativne poslove da obave na jednom mestu.“

rekonstrukcija hotela panonija
rekonstrukcija hotela panonija
hotel panonija

Realizaciju samog projekta podržala je Vlada Mađarske putem konkursa, dok će učešće obezbediti Opština Bačka Topola.

Video.